pannen schoonmaken

De moderne keuken is allang niet meer alleen een plek om te koken; het is het hart van het huis geworden waar je gezellig samenkomt en praktische technologieën omarmt. Maar wat mag er eigenlijk niet ontbreken in een moderne keuken? Hier een overzicht van de musthaves.

1. Quooker kraan

Een Quooker kraan is tegenwoordig onmisbaar in veel moderne keukens. Met één draai van de knop heb je direct kokend water, wat ideaal is voor bijvoorbeeld het snel zetten van thee, blancheren van groenten of het steriliseren van babyflesjes. Naast gemak bespaar je ook nog eens energie omdat je geen waterkoker meer hoeft te gebruiken.

2. Inductiekookplaat

Een inductiekookplaat past perfect bij een moderne keuken. Het koken op inductie is niet alleen veilig, maar ook efficiënt. De plaat warmt snel op en koelt net zo snel af zodra je klaar bent, wat ideaal is als je jonge kinderen in huis hebt. Daarnaast is de inductiekookplaat strak en minimalistisch, waardoor het een stijlvolle uitstraling heeft.

3. Stoomoven

Als je van gezond koken houdt, is een stoomoven een echte aanrader. Met stomen blijven de smaken, vitamines en mineralen beter behouden dan bij andere kookmethodes. Denk aan perfect gestoomde vis, knapperige groenten of heerlijke rijst. Een stoomoven is ook nog eens erg makkelijk in gebruik is niet erg groot. 

4. Kookeiland

Wie wil er tegenwoordig nou niet een kookeiland? Een plek waar je lekker naar hartenlust kunt koken, maar waar ook iemand aan kan schuiven om lekker te borrelen. Zo’n kookeiland is naast praktisch ook nog eens erg mooi en wordt door velen als een echte eyecatcher gezien. Ook is het een sociale plek waar je tijdens het koken contact houdt met familie of vrienden. 

5. Vaatwasser

Voor veel mensen is de vaatwasser echt een onmisbaar onderdeel van de keuken geworden.  Wat er in de moderne keuken niet mag ontbreken is een energiezuinige, stille vaatwasser. Kies voor een geïntegreerd model zodat hij naadloos opgaat in de rest van je keukenontwerp.

6. Goede verlichting

Verlichting wordt vaak onderschat, maar is een cruciaal element in een moderne keuken. Denk aan functionele verlichting boven je werkblad en kookplaat, maar ook sfeerverlichting voor de avonden. Led-spots of dimbare lampen kunnen een elegante en praktische toevoeging zijn.

7. Opbergruimte

Als je echte een moderne en strakke keuken wilt hebben, dan moet jouw keuken goed opgeruimd zijn. Om al jouw spullen kwijt te kunnen is voldoende opbergruimte van belang.  Met slimme oplossingen zoals diepe lades, carrouselkasten en pull-out systemen kun je jouw keuken georganiseerd houden. Hierdoor blijft het werkblad vrij van rommel en behoud je het minimalistische karakter van je keuken.

8. Smart apparaten

Met de nieuwste  technologie zijn slimme apparaten in jouw keuken een logische toevoeging. Hierbij kun je denken aan een koelkast die je boodschappen bijhoudt, een oven die je met een app bedient, of een koffiezetapparaat dat ’s ochtends je favoriete koffie al voor je klaar heeft. Deze apparaten zorgen voor extra gemak en luxe.

9. Voldoende werkruimte

Een moderne keuken biedt voldoende werkruimte om te kunnen koken zonder dat het chaotisch aanvoelt. Materialen zoals composiet of natuursteen worden veel gebruikt vanwege hun strakke uitstraling en duurzaamheid. Zorg ervoor dat je werkblad groot genoeg is, zeker als je regelmatig uitgebreid kookt.

10. Nuva keukens

Een voorbeeld van keukens die al deze elementen prachtig combineren, zijn die van Nuva keukens. Dit merk biedt stijlvolle, moderne ontwerpen waarbij zowel functionaliteit als esthetiek voorop staat. Van ingebouwde apparaten tot slimme opbergoplossingen, alles is mogelijk bij Nuva keukens.

De moderne keuken is een combinatie van functionaliteit, esthetiek en technologie

Door de juiste apparaten te gebruiken en slimme keuzes te maken, kun je een keuken creëren waar je met veel plezier kunt koken en ook nog eens je gasten kunt ontvangen. De moderne keuken is uitgerust met de nieuwste snufjes en biedt voldoende werkruimte om helemaal aan te sluiten bij jouw moderne levensstijl.  

Door Anne